Rekabet Hukuku Sertifika Programları

Rekabet Hukuku Sertifika Programı, Türk pozitif rekabet hukukunu konu edinmektedir. Bu çerçevede esas itibarla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un getirdiği maddi ve usuli hükümler ele alınacaktır. Kanun hükümleri, konuyla ilgili uzmanlar (avukatlar, akademisyenler ve rekabet uzmanları) tarafından teorik ve uygulama boyutu ile aktarılacak ve yasaklayıcı normların çizdiği çerçeve Rekabet Kurulu kararlarından örnekler ile izah edilecektir.Rekabet hukuku, piyasa ekonomisinin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından vazgeçilmez hukuk dallarından biridir. Bu hukuk dalı, günümüzde dağıtım anlaşmaları, birleşmeler, fiyatlandırma politikaları ve işbirliği anlaşmaları gibi pek çok ticari işlemi yakından ilgilendirmekte ve düzenlenen piyasalar dahi olmak üzere, ekonominin her alanında yaygın bir şekilde uygulanmaktadır. Bu nedenle, rekabet hukuku hakkında bilgi sahibi olmak, günümüzde başta avukatlar olmak üzere, yöneticiler ve üst düzey çalışanlar açısından son derece önemlidir.

Bu sertifika programının amacı, katılımcılara Türk rekabet hukukunu, ekonomik temellerini ve pratik uygulamasını da dikkate alarak aktarmaktır. Bu şekilde, katılımcıların bu hukuk dalını kavramaları ve pratikte karşılaşılan rekabet hukuku sorunları karşısında, çözüm geliştirme beceresini kazanmaları hedeflenmektedir.

Modüller ile ilgili kaynaklar (sunum dosyası, ders notları, makale, pozitif hukuk metinleri), programın başlangıcında katılımcılara ulaştırılacak ve bu şekilde katılımcıların daha aktif bir şekilde derslere katılımları sağlanacaktır. Program sonunda sınav yapılacaktır. Bu sınav sonucunda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanacaktır.

Programdaki modüller haftada bir gün, cumartesi günleri 9.30-12.30, 13.30-16.30 saatleri arasında yapılmaktadır.

Sertifika programı temel olarak rekabet hukuku ile ilgilenen avukatlar/stajyerler, öğrenciler ve rekabet hukukunun kurallarına muhatap olan profesyonellere yöneliktir. Bu anlamda programa katılmak için hukuk lisansına sahip olmak şart değildir.

Rekabet Hukuku Sertifika Programı VI

22 Ekim - 3 Aralık 2016 tarihleri arasında her cumartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu'nda gerçekleşecektir.

Program Detayları aşağıdaki gibidir:

Rekabet Hukuku Sertifika Programı V

Program detayları aşağıdaki gibidir:

rekabet hukuku sertifika v program.pdf

Rekabet Hukuku Sertifika Programı IV

Rekabet Hukuku Sertifika Programı ıv.pdf