Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri 2019 Bildiri Çağrısı

Competition Law and Policy Research Center

UYGULAMALI REKABET HUKUKU SEMİNERLERİ 2019

SEMİNER PROGRAMININ KONUSU

Her sene İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı kapsamında düzenlenen Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri 2019 Bahar döneminde de gerçekleşecektir. Program seminerleri, Şubat ayının 3. haftasından itibaren, takriben Mayıs sonuna kadar, her hafta İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’nde yapılacaktır. Programın amacı rekabet hukukunun uygulanmasında karşılaşılan sorunları belirlemek, bu sorunları tartışmak ve güncel hukuki gelişmeler konusunda toplumu bilgilendirmektir. Bu seminer program ile ayrıca rekabet hukuku ile ilgilenen öğrenci ve profesyonellerin bir araya geldiği bir platform oluşturulması hedeflenmektedir. Nitekim 2006 senesinden bu yana gerçekleşen programla bu konuda önemli bir başarı elde edildiği söylenebilir. Kamuya açık olan seminer derslerinin tümü alanında uzman akademisyen, avukat ve Rekabet Kurumu uzmanları tarafından, güncel bilgi ve gelişmeler ışığında sunulmaktadır.

BİLDİRİ ÇAĞRISI

Yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda program, sunum yapmak isteyen herkese açıktır. Gelen başvurular, seçilen konunun önemi, güncelliği ve ilgili dönemde yapılan diğer başvurular göz önünde bulundurularak değerlendirilmekte ve bu değerlendirme sonucuna göre karar verilmektedir. Geçtiğimiz senelerde özellikle bu alanda çalışmak isteyen genç araştırmacı ve akademisyenleri teşvik etmek amacıyla, yeni başvuruların genellikle olumlu yanıtlandığını da belirtmek isteriz. Bu kapsamda rekabet hukuku alanında güncel ve katılımcıların ilgisini çekecek bir konuda bildiri sunmak isteyen araştırmacıların, en fazla 300 kelimeden oluşan bildiri özetlerini en geç 21 Aralık 2018 Cuma tarihine kadar cem.sanli@bilgi.edu.tr veya rhm@bilgi.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Sunumlar 45 dakikalık veya 90 dakikalık olabilir. Hazır olarak iletilecek tebliğler seçim sırasında öncelikli olacaktır. Sunulan bildirilerin daha sonra makale formatında bir kitap olarak derlenmesi planlanmaktadır.

PROGRAM TAKVİMİ

Bildiri Özetlerinin Gönderilmesi İçin Son Tarih: 21/12/2018

Bildirilerin Seçilmesi: 04/01/2019

Program İçeriğinin İlan Edilmesi: 14/01/2019