Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri 2024 Başvuru Süreci Hakkında Duyuru

Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri 2024 programı için ilan edilen bildiri çağrısı 15 Aralık 2023 tarihi itibarıyla sona erdi. Çağrı süresince 58 farklı bildiri önerisi iletildi. Bazıları birden fazla kişi tarafından sunulacağı için bildiri önerileri 77 farklı isim tarafından gönderildi. Aynı kişinin isminin yer almadığı bildiri önerisi sayısı ise 51’dir. Tüm başvuru sahiplerine içtenlikle teşekkür ederiz. 

Bu başvurular sayesinde, değerlendirmede daha rekabetçi bir süreç yaşanacağını ve sonuçta da içerik olarak daha kaliteli bir program ve kitap ortaya çıkacağını öngörüyoruz. Programın 19 yıldır devam ettiğini ve programda bu süre zarfında 400'den fazla tebliğ sunulduğunu dikkate alarak, 2024 programının da rekabet hukukunun gelişimine önemli katkı sağlayacağını düşünüyor ve umuyoruz. Bahar yarıyılı ders programı ilan edildikten ve ders haftası sayısı belirlendikten sonra netleşecek olmakla birlikte bize ulaşan 58 bildirinin 15 veya 16'sına programda yer verebileceğimizi tahmin ediyoruz.

Seçim sürecinde, bilidiri konu ve başlıkları isimsiz (anonim) olarak 6 kişilik Akademik Kurul tarafından değerlendirilecek ve 1 ile 10 arasında puan vermek suretiyle puanlanacaktır. Akabinde de en fazla puan alan konulara göre bir sıralama yapılacak ve ilk 15 veya 16'da yer alan bildiri özetine programda yer verilecektir. Çok sayıda başvuru almış olmamıza rağmen, sonuçları daha önce ilan ettiğimiz takvime uygun olarak açıklamak için gerekli gayreti sarf edeceğiz.

Bize ulaşan bütün bildiri özetlerine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

Bildiri özetleri için tıklayınız.

Belirlenen süre içerisinde bildiri özeti ileten ancak listede yer almayan kişilerin bizimle iletişime geçmesini rica ederiz.

 

Akademik Kurul tarafından yapılan değerlendirme sona erdi: 

En fazla puan alan tebliğ önerilerini, puan sıralamasına göre aşağıdaki bağlantıdan görüntüleyebilirsiniz. İlk 18 tebliğ önerisi programda yer alacaktır. 

Değerlendirmeler, isimler gizlenmiş olarak bildiri özeti ve başlığı üzerinden yapıldı. Herkesin 1 ile 10 arasında verdiği puan neticesinde bir sıralama oluşturuldu. Ayrıntılı seminer programı takviminin 12 Ocak tarihinde açıklanması planlanmaktadır. Tüm tebliğ sahiplerine içtenlikle teşekkür ederiz. 

Sıralama tablosu için tıklayınız.

Akademik Kurul değerlendirme sonuçları için tıklayınız

Başka sorularınız olursa bize rhm@bilgi.edu.tr üzerinden her zaman ulaşabilirsiniz.