Katılımcıların Görüşleri

RHM'nin kurulduğu günden bu yana düzenlediği etkinliklere 2.000'in üzerinde katılımcı katılmıştır. Aşağıda katılımcıların görüşlerine yer verilmiştir.

Eğer siz de RHM veya düzenlediği etkinliker hakkındaki görüşlerinizi paylaşmak isterseniz bize rhm@bilgi.edu.tr e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Rekabet Hukuku Sertifika Programı XI ile rekabet hukuku alanında uzmanlaşmış ve pratikte bu alanda çalışmalar yürüten birçok ismi dinleme fırsatım oldu. Programın hem fiziki hem online olarak yürütülmesi sayesinde fiziki olarak katılamadığım eğitimleri uzaktan da takip edebildim. Benim için verimli ve öğretici bir eğitim süreciydi.

Sena Gürhan

Bilgi Üniversitesi tarafından Şubat-Mart 2022 döneminde üçüncüsü düzenlenen Uyum (Compliance) Yöneticiliği Sertifika Programı katılımcılarından olup programı büyük bir merak ve zevkle takip ederek tamamlamıştım. İlgili program pek aşina olmadığım ve henüz çalışma fırsatı yakalayamadığım konulara yönelik olmasına rağmen işim ve hatta sosyal hayatımda yansımalarını gördüğüm geniş bir perspektif kazandırdı. Sektör profesyonellerinin bilgi ve tecrübelerini olabildiğince somutlaştırarak aktardıkları uyum yöneticiliği sertifika programı ile program moderatörlerinin organizasyona yönelik büyük emekleri ve değerli anlatımlarıyla birlikte kendimi hem uyumu hem de hocalarımızın çalışmalarını akademik ve sosyal mecralardan takip ederken buldum. Yeni program ve çalışmalarınızı merakla bekliyorum.

Esra Posluoğlu

Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri Sertifika Programı 2022 bahar dönemine katılmak ve uygulama içerisinde yer alan kişilerden rekabet hukukuna dair dersler dinlemek çok ufuk açıcıydı. Lisans eğitimim döneminde Kerem Cem Sanlı Hocam tarafından Bilgi Hukuk Fakültesi'nde yürütülen rekabet hukukuna dair tüm dersleri başarıyla tamamlamıştım. Üzerine bu sertifika programına katılmak, teorik bilgilerin üzerine eşsiz bir deneyim oldu. Bu alanda çalışan kişileri tanımak, geçmiş ve güncel farklı farklı hukuki süreçleri dinlemek pratik açıdan çok önemli bir deneyimdi. Son olarak, Deniz Bey her mail ve soruma anında çok kibar bir şekilde cevap verdi. Kendisine ve Kerem Cem Hocama emekleri için çok teşekkür ediyorum.

F. Çağdaş İslim

Üniversiteniz tarafından 26 Şubat - 27 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen “Uyum Yöneticiliği Sertifika Programı”na katılmıştım. Bu program COVID koşullarında online şekilde ve hafta sonları yapıldı. Genellikle, online şekilde yapılan toplantılar ve eğitimler bende bir sıkılganlık ve ilgisizliğe neden olurken, bu eğitimde bir anda kendimi gerçekten hukuk fakültesi sıralarında gördüm! Eğitimciler ve hocalar o kadar enerjik ve dinamikti ki bu eğitim örgün şekilde yapıldığında etkileşim nasıl olacak hayal bile edemiyorum!

Özlem Tek

3 Mart 2021 tarihinde başlayan 12 haftalık Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri Programı'na katıldım. Program uzun ve kapsamlı olmasına rağmen, her anından oldukça verim ve keyif aldım. Programın içeriğinden ve sunumlardan çok faydalandık. Rekabet hukuku ile ilgilenen herkesin katılmasını öneririm.

Nur Duygu Bozkurt Kadirhan

2021 Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri'ne katılım sağlayan avukatlardanım. Rekabet hukuku ile ilgili bilgim o dönemde olmamasına rağmen program o kadar verimli işlendi ki bu sayede hem yoğun bilgi birikimi edindim hem de bu alana yönelik ilgim arttı. Uygulamaya dair konuların tespiti, Avrupa ve Türkiye’deki kararlardan örneklerin verilmesi konuları daha zevkli hale getirmiştir. Saygıdeğer Kerem Hocamıza ve katkı sağlayan tüm hocalarımıza teşekkür ederim.

Arife Karaçelik

3 Mart- 2 Haziran 2021 tarihleri arasında katıldığım Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri benim meslek kariyerimde rekabet hukuku alanına yönelmemde büyük bir rol oynadı. Bu programa katılan birbirinden değerli rekabet hukukçularının tartışmalarına tanık ve gerektiğinde müdahil olmak çok keyifli bir deneyimdi. Herkese gönül rahatlığıyla katılmalarını öneririm.

Deniz Yontuk

Kuşkusuz İstanbul Bilgi Üniversitesi Rekabet Hukuku ve Politikası Uygulama ve Araştırma Merkezi, etkinliklerine gerek dinleyici gerekse tebliğ sunucu olarak katkı sağladığım, rekabet hukuku ve iktisadının ülkemizdeki bilinirliğini ve gelişimini besleyen başlıca kuruluş. Her yıl küresel/yerel önemli rekabet hukuku gelişmelerinin tartışmaya açılmasını sağlayan etkinlikler, öğrenci, akademisyen, uygulamacı ve hatta rekabet otoritesi meslek personeli ayırt etmeksizin tüm paydaşların güncel kalmasını ve fikir teatisine katılmasını mümkün kılıyor. Böylesine bütünleştirici bir platforma sahip olmanın, rekabet hukuku ve iktisadına ilgi duyan herkes açısından büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.

Caner K. Çeşit

Uzun zamandır takip ettiğim ve kontenjan bulmakta zorlandığım bu programda rekabet hukukunun en temel kavramlarını, pratiğe hakim akademisyenlerden ve güçlü bir akademik geçmişe sahip uygulamacılardan dinleme fırsatı elde ettim. Özellikle konu başlıkları ve derslerdeki sunum içerikleri çok faydalıydı. Modülleri anlatan hocalarımızın tamamı alanında yetkin ve konuya son derece hakimdi. Organizsayonel hususlarda yine Kerem Cem Hocamız ve Deniz (Tanlı) Bey’e ayrıca teşekkür etmek isterim. Programa dair bilgilendirmeler, materyal paylaşımı, lojistik ve organizasyonel hususların aktarılması gibi konuların tamamında bize her daim yardımcıydılar ve her zaman ulaşılabilir durumdaydılar. Sorularımızla ve taleplerimizle ilgili olarak bize her daim çok nazik ve hızlı bir biçimde destek oldular. Katılmaktan her yönü ile büyük memnuniyet duyduğum bir program oldu, emeği geçen herkese bu vesile ile tekrar teşekkür etmek isterim. Rekabet hukuku ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen ve ancak nereden başlayacağı konusunda tereddüt sahibi olan herkesin katılmasını tavsiye ettiğim bir program.

Fatma İmren Tunç

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rekabet Hukuku ve Politikası Uygulama ve Araştırma Merkezi, düzenlemiş olduğu sertifikaları, konferanslar ve seminerlerle Türkiye’de rekabet hukuku alanında açık ara en üretken kuruluşu olarak Türk rekabet hukukunun gelişiminde önemli bir role sahiptir. Özellikle 15 yılı aşkın bir süredir her yıl düzenlenen Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri'nin, sadece Türkiye’de değil dünyada dahi çok fazla örneğinin bulunmadığını söylemek gerekir. Merkez, çalışmalarına uzun yıllardır konuşmacı, eğitmen veya dinleyici olarak katılan biri olarak benim için de iki yönlü bilgi ve deneyim aktarımıyla rekabet hukuku alanındaki derinliğimi besleyen bir platform olmuştur.

Doç. Dr. Kadir Baş

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rekabet Hukuku ve Politikası Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Rekabet Hukuku Sertifika Programı’na ilk kez 2014 yılında katılmış ve meslek hayatımda oldukça faydasını görmüştüm. Programın ilk günkü heyecanı ile devam ettiğini 2022 yılında ekip arkadaşlarımla birlikte deneyimledik. Rekabet hukuku alanında çalışan veya bu alana ilgi duyanlar için çok önemli bir bilgi kaynağı olan programı önümüzdeki yıllarda da yakından takip edeceğiz. Doç. Dr. Sn. Kerem Cem Sanlı’nın önderliğinde özverili bir ekiple hazırlanan programın rekabet hukukunun tüm taraflarına çok önemli katkılar sağladığını düşünmekteyim.

Oğuz Sami Sarıkaya

İlk olarak 2015 yılında katıldığım Rekabet Hukuku Sertifika Programı, akıcı anlatımlarla teorik bilgilerin aktarıldığı, uygulamadan örneklerle zenginleştirilmiş ve eğitmenlerin değerleri tecrübelerini aktardıkları çok faydalı bir eğitimdi. 2022 yılında katıldığım Uyum Yöneticiliği Sertifika Programı da her hafta alanında uzman ve teori kadar uygulamaya da hakim farklı bir değerli katılımcıyla zenginleştirilmiş bir programdı. Herkese katkıda bulunacak faydalı programlar oldukları için bu alanlara ilgi duyan kişilerin kesinlikle katılmalarını tavsiye ederim.

Gülşah Yönce Hacınebioğlu

Rekabet Hukuku Merkezi’nin Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri'ne geçmiş yıllarda dinleyici olarak, 2022 yılında ise tebliğ sahibi olarak katıldım. Rekabet Hukuku Merkezi’nin seminer ve konferans gibi etkinlikleri, akademik yayınları ve sosyal medya platformlarındaki yayınları ile uygulamacılar için güncel rekabet hukuku gelişmelerine ışık tutan çok önemli bir başvuru kaynağı olduğunu düşünüyor, rekabet hukukunu öğrenmek isteyenlerin de mutlaka Rekabet Hukuku Merkezi’nin yayın ve etkinliklerini takip etmelerini öneriyorum. Ben de etkinlik ve yayınların sıkı bir takipçisiyim.

Nuri Melih İnce

Geçtiğimiz dönemlerde Bilgi Üniversitesi tarafınca düzenlenen “Dijital Piyasalarda Rekabet Hukuku Uygulaması” etkinliğine katılma fırsatı bulmuş idim. Eğitim içerik olarak oldukça kapsamlı düşünülmüş ve tüm yönleriyle dijital piyasalardaki rekabetin akıbeti ele alınmaya çalışılmıştı. O dönem pandemiden dolayı online bir eğitim olmasına rağmen eğitimcilerin derslerin karşılıklı sohbet şeklinde ilerlemesine fırsat vermeleri biz katılımcıların derslere daha çok katılmasını sağladı ve böylece katılımcılar ile eğitimciler arasında daha interaktif bir etkileşim oluştu. Bunun yanı sıra eğitimcilerin alanlarında oldukça tecrübeli ve önde gelen kişilerden seçilmiş olması da yine biz katılımcıların onların tecrübe ve bilgi birikiminden istifade edebilmeleri açısından kıymetliydi. Bu vesileyle Cem Hocam başta olmak üzere Bilgi Üniversitesi rekabet hukuku ekibine ve tüm eğitimcilerimize buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Tuğçe Taşdemir

Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri eğitimine 3 Mart -2 Haziran 2021 tarihleri arasında katılmıştım. Her hafta incelenen konuların rekabet hukuku adına çok önemli bilgiler sunması, seminerlere katılan birbirinden değerli rekabet hukukçularının konu ile ilgili söylemleri rekabet hukukuna konu olan olayları ve mevzuatı değerlendirirken bana çok değerli bir bakış açısı sağladı. Ayrıca seminerlere soru sorarak katılma şansım oldu ve bu nedenle işlenen konuya ilişkin bilmediğim hususlar anında cevap buldu. Rekabet hukuku alanına ilgi duyan herkesin katılmasını tavsiye ederim.

Busenaz Okay