Uyum Sertifika Programı Sayfa Görseli

Uyum (Compliance) Yöneticiliği Sertifika Programı IV

Tarih: 24 Eylül - 23 Ekim 2022

Program Koordinatörleri:

• Doç. Dr. Kerem Cem SANLI (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi)
  • Dr. Öğr. Üyesi Çiçek ERSOY (İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi)
  • Gökşin KEKEVİ (Rekabet Hukuku ve Uyum Danışmanı)

Programın Kapsamı ve Hedefi: Yürürlükteki ulusal ve uluslararası düzenlemelere aykırı hareket edilmesi şirketler açısından ciddi para cezaları ve tazminat riskleri doğurmaktadır. Benzer şekilde şirket yönetici ve çalışanları bakımından para ve hatta hapis cezalarının yanı sıra iş akdinin feshi gibi sonuçlar söz konusu olabilmektedir. Çok daha önemlisi bu tür ihlaller, şirketler ve kişiler bakımından telafisi imkansız itibar kayıplarına yol açabilmektedir.

Bu nedenle günümüzde giderek artan sayıda şirket kapsamlı uyum programları yayımlamakta ve uygulamaktadır. Buna paralel olarak, bu alanda uzmanlaşmış yönetici ve çalışanlar şirketler tarafından istihdam edilmekte, hukuk büroları ve danışmanlık firmaları bünyesinde sadece uyum programları konusunda danışmanlık veren birimler kurulmaktadır.

Dolayısıyla uyum programları hakkında bilgi sahibi olmak iş ortakları ile teması bulunan çalışanlar, karar verici konumundaki yöneticiler ve bu alanda danışmanlık hizmeti veren avukat ve müşavirler açısından son derece önemlidir. Bu nedenle bu sertifika programı ile, katılımcılara başarılı bir uyum çalışmasının nasıl yürütülebileceğine dair teori ve uygulamadan hareketle bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.

Program kapsamındaki dersler alanlarının uzmanı akademisyenler ve uygulamacılar tarafından verilecektir. Dersle ilgili makale, haber, mevzuat gibi kaynaklar dersten hemen önce, sunumlar ise en geç ders bitiminde katılımcılarla paylaşılacak, bu sayede derslerin olabildiğince aktif bir şekilde geçmesi sağlanacaktır.

Ayrıntılı Program: Program akışı ve modüllere ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız.

Kimler Katılabilir: Sertifika programı uyum alanında çalışmak isteyen avukat, hukuk müşaviri, stajyer ve öğrencilere, halihazırda bu alanda çalışan ama bilgilerini artırmak veya güncellemek isteyen profesyonellere, iş ortakları ile teması bulunan çalışanlara ve karar verici konumundaki yöneticilere yöneliktir. Programa katılmak için hukuk fakültesi mezuniyeti şart olmadığı gibi gerekli de değildir.

Sertifika: Sertifika için çevrimiçi derslerin en az %80’ine katılım zorunludur. Program sonunda sınav yapılacak ve başarılı olanlara başarı sertifikası, başarılı olmayanlara ise katılım sertifikası verilecektir. Sınav 5 Kasım 2022’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul kampüsünde test olarak yapılacaktır. Programa İstanbul dışından katılım, hastalık ve benzeri istisnai mazeretleri bulunanlara çevrim içi test imkânı sağlanacaktır.

Ücret Bilgisi: KDV dâhil 6.400 TL'dir. Bu ücret 9 Eylül 2022 tarihine kadar kayıt yaptıran katılımcılar için geçerlidir. 9 Eylül 2022 sonrasında programa dahil olacak katılımcılar için program ücreti KDV dâhil 8.000 TL olacaktır.

Kayıt İçin: https://www.bilgi-egitim.com/tr/egitimler/bireysel-egitimler/uyum-compliance-yoneticiligi-sertifika-programi-iv/

Ayrıntılı Bilgi

Dr. Öğr. Üyesi Çiçek Ersoy