Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri 2023 Başvuru Süreci Hakkında Duyuru

Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri 2023 programı için ilan edilen bildiri çağrısı 10 Aralık 2022 tarihi itibarıyla sona erdi. Çağrı süresince 60 farklı tebliğ önerisi iletildi. Bazıları birden fazla kişi tarafından sunulacağı için tebliğ önerileri 69 farklı isim tarafından gönderildi. Tebliğ önerilerinde aynı kişinin isminin yer almadığı öneri sayısı ise 46’dır. Sonuç olarak değerlendirilecek tebliğ sayısı 60’tır[*]. Tüm başvuru sahiplerine içtenlikle teşekkür ederiz.

Bu yıl öngörümüzün de ötesinde bir başvuru aldık. Bu başvurular sayesinde, değerlendirmede daha rekabetçi bir süreç yaşanacağını ve sonuçta da içerik olarak daha kaliteli bir program ve kitap ortaya çıkacağını öngörüyoruz. Programın 16 yıldır devam ettiğini ve programda bu süre zarfında 300'den fazla tebliğ sunulduğunu dikkate alarak, 2023 programının da rekabet hukukunun gelişimine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyor ve umuyoruz. Bahar yarıyılı ders programı ilan edildikten ve ders haftası sayısı belirlendikten sonra netleşecek olmakla birlikte bize ulaşan 60 tebliğin 16 veya 17’sine programda yer verebileceğimizi tahmin ediyoruz.

Seçim sürecinde, tebliğ konu ve başlıkları isimsiz (anonim) olarak 5 kişilik Akademik Kurul tarafından değerlendirilecek ve 1 ile 10 arasında puan vermek suretiyle puanlanacaktır. Akabinde de en fazla puan alan konulara göre bir sıralama yapılacak ve ilk 16 veya 17’de yer alan konulara programda yer verilecektir. Çok sayıda başvuru almış olmamıza rağmen, sonuçları daha önce ilan ettiğimiz takvime uygun olarak açıklamak için gerekli gayreti sarf edeceğiz.

Şeffaflık adına, bize ulaşan bütün tebliğ özetlerine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

Tebliğ özetleri için tıklayınız.

Bu alanda çalışan, ilgi duyan veya programa katılmayı düşünen kişilerin de görüşlerini almak bizim için önemli. Bu nedenle sizlerin tebliğ konuları hakkındaki düşüncelerinizi/geri dönüşlerinizi de merak ediyoruz. Bu bağlamda aşağıdaki linkten program kapsamında görmek istediğiniz tebliğ özetlerine oy verebilirsiniz. Oylama, Akademik Kurul’un değerlendirmesinde herhangi bir şekilde esas alacağı bir parametre olmayacaktır. Oy vermek için tıklayınız.

Son olarak, tebliğ özeti ileten ancak listede yer almayan kişiler olursa bize ulaşmasını rica ederiz.

 

Akademik Kurul tarafından yapılan değerlendirme sona erdi: 

En fazla puan alan tebliğ önerilerini, puan sıralamasına göre bağlantıdan görüntüleyebilirsiniz. Muhtemelen ilk 17 veya 18 tebliğ önerisi programda yer alacaktır. Jüri seçimi dışındaki tebliğlerin belirlenmesi ile birlikte, programda kaç tebliğ yer alacağına karar vereceğiz. 

Değerlendirmeler, isimler gizlenmiş olarak, tebliğ özeti ve başlığı üzerinden yapıldı. Herkesin 1 ile 10 arasında verdiği puan neticesinde bir sıralama oluşturuldu. Sıralamada yer alan iki tebliğ aynı kişiler tarafından sunulduğu için tebliğ önerilerinden birini tercih edebilirler. Ayrıntılı seminer programı takviminin 5 Ocak tarihinde açıklanması planlanmaktadır. Tüm tebliğ sahiplerine içtenlikle teşekkür ederiz. 

Akademik Kurul değerlendirme sonuçları için tıklayınız

Sıralama tablosu için tıklayınız.

Başka sorularınız olursa bize rhm@bilgi.edu.tr üzerinden her zaman ulaşabilirsiniz.


[*] Süresi içerisinde gönderilen 4 farklı tebliğ önerisinin listeye işlenmediği anlaşılmıştır. Bu nedenle liste güncellenmiştir. Sonuç olarak değerlendirilecek tebliğ sayısı 64’tür.